Apartments Babaja Duće Omiš | Apartments with pool

Duće

Duće su udaljene svega nekoliko kilometara od Omiša i nalaze se u sastavu omiške rivijere. Ono što izdvaja Duće od ostalih mjesta su upravo pješčane i šljunčane plaže koje se protežu duž cijele Omiške rivijere. Duće se nalaze između dva veća grada Splita Makarske, koja su ujedno i dva najvažnija grada središnje Dalmacije sa odličnim prometnim vezama prema otocima i svim ostalim pogodnostima većih gradova.

 

Apartments Babaja Duće Omiš | Apartments with pool

Omiš

Omiš je gradić u srcu Dalmacije koji se smjestio na ušću rijeke Cetine samo 21km jugoistočno od najvećeg dalmatinskog grada Splita.  Omiš se prvi put spominje u 10.st. Srednjovjekovni naziv grada je bio Olmissium. Omišani su bili poznati gusari, što im je uvelike olakšalo položaj grada, ali i njihove lagane i brze brodice. U vrijeme najvećih pohoda na čelu omiških gusara bili su knezovi Kačići, koji su dva stoljeća predvodili napade na papinske galije i trgovačke brodove moćne Venecije, Dubrovnika, Splita i dr. Na ovako malom lokalitetu možete razgledati mnoštvo kulturno- povijesne znamenitosti po kojoj je ovaj grad poznat i koja svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti. Razgledajte tvrđavu Mirabela   ( potječe iz 13. Stoljeća, uloga joj je bila izvidnica od neprijatelja), tvrđavu Fortica (nalazi se na samom vrhu omiške Dinare, svrha joj je bila obrana od neprijatelja), župnu crkvu Sv. Mihovila (Sagrađena je početkom 18.st. a ima značajke gotike, renesanse i ranog baroka), franjevački samostan, crkvu Sv. Petra, crkvu Sv. Duha, crkvu Sv. Roka, crkvu Sv. Marije, crkvu Sv. Luke, ilirsko sjemenište (Jednokatna zgrada, ranije ilirsko sjemenište utemeljeno od splitskog nadbiskupa Pacifika Bizze 1750. God), gradski muzej, staro omiško groblje, srednjovjekovnu gradsku jezgru, stup srama i staru gradsku ložu.

Ljubitelji sporta i rekreacije u Omišu mogu uživati u slobodnom penjanju, raftingu na brzacima Cetine, odbojci na pijesku, trčanju, jedrenju na dasci, biciklizmu, ronjenju i brojnim drugim aktivnostima.  Na području grada Omiša nalaze se sve vrste plaža. Zahvaljujući ušću rijeke Cetine u centru grada nalaze se pješčane plaže koje su jako pogodne za obitelj s djecom upravo zbog toga što su plitke. Najpoznatije plaže u gradu su „Velika plaža“, plaža „Slavinj“ i plaža „Brzet“. Ukoliko želite kušati specijalitete i delicije grada Omiša i upoznati se s dalmatinskom kuhinjom koja je proglašena najzdravijom kuhinjom zbog mediteranskog bilja posjetite neke od brojnih restorana i konoba u Omišu. Posjetite restoran „Sagita“, restoran „Mate“, restoran „Kaštel“, konobu „Ulikva“, konobu „U našeg Marina“ i konobu „Ćaća“.

 

 

 

 

CONTACT - KONTAKT - CONTATTO

APARTMENTS BABAJA - DUĆE - OMIŠ

Adresa: Duće Glavica II/1, 21310 Omiš, Croatia
Tel/Fax: +385 21 73 47 03
Mob:
+385 91 5264 391
E-mail: j.babaja@vip.hr

 

VIDEO